Utólagos falszigetelés

Utólagos falszigetelés

A különböző funkcionalitású építményeknél gyakran előfordul a falak vizesedése, salétromossága, valamint az ázás. Erre az utólagos falszigetelés a megoldás.

Milyen változások következnek be egy vizes falú építményben?

A családi házak, földszinti lakások, támfalak, kerítésel, üzlethelyiségek, földszinti garázsok, lépcsőházak, raktárépületek és még számos funkciót ellátó épületek közös problémája a vizes, ázott falak, a salétromos kivirágzás, málló vakolat, ázások jelennek meg a felületen, így penészesedés alakul ki a lábazatnál, a helyiség ezáltal dohos lesz, lakhatatlanná válik, egészségtelen levegő lesz úrrá a zárt térben.

A penészes, salétromos, vizes légtérben való huzamosabb tartózkodás, asztmatikus betegséget idézhet elő.

Az épületek falai mitől salétromosak, miért vizesednek?

Számtalan okozója lehet a falak vizesedésének, ezek közül a leggyakoribb a kapillárisan felszívódó talajnedvesség, az épületgépészeti ázás, pára, valamint a csapadékvíz. Ami miatt előfordulhatnak az itt felsorolt problémák, az egyértelműen a falszigetelés teljes hiánya, elégtelensége.

A ház nem megfelelő szellőztetése is gyakori probléma, így a falak nedvesedése szép lassan kialakul, majd a gombatelepek is megjelennek. Sok esetben gondot okoz a nem megfelelő hőszigetelés is, a helyiségek leghidegebb pontjain, például a sarkokban ugyancsak gombás, penészes elváltozások jelentkezhetnek.

A rossz falszigetelés, és az elfáradt, elöregedett szigetelőlemez hibájából fakadóan, különféle káros elváltozások keletkezhetnek a nedves, vizes falakban.

Főoldal az utólagos falszigetelés aloldalról

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük