Mi az oka annak, hogy penészes, dohos, salétromos a fal?

Mi az oka annak, hogy penészes, dohos, salétromos a fal?

Dohosodásnak nevezzük, amikor kellemetlen szagot árasztanak a nedves helyiségek, vagy penészes tárgyak, mely a falakból kipárolgó nedvesség miatt alakul ki. Akik életvitelszerűen laknak ilyen házakban, azok már észre sem veszik a szagot, mert megszokják azt. Pedig ez igencsak veszélyes, mivel egészségünket nagyon is befolyásolja. Növeli az üzleti, légúti valamint a mozgásszervi megbetegedések kockázatát is. Erre a problémára az utólagos falszigetelés jelent megoldást.

A salétromosság mint jelenség a kapillárisan felszívódó vízben található sok hatására jelenik meg. Ezek a sók a felszívódó vízben, oldott állapotban találhatóak meg, melyek kiszáradnak a fal párolgása következtében, kikristályosodnak, így jön létre a salétromosság. A negatív hatása, hogy megkötik a levegő páratartalmát, ettől folyamatosan nedves, vizes falakat kapunk. A nedves falak pedig számos betegség kiváltó oka lehet, például asztma, allergia, reuma stb.

A penészesedés leggyakrabban a nem megfelelő falszigetelés miatt alakul ki. A különféle nedvesedés mellett a nem megfelelő szellőztetés, rossz hőszigetelés is melegágya a penészgombák elszaporodásának

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük