Az utólagos falszigetelés kivitelezése

Az utólagos falszigetelés kivitelezése

Az utólagos falszigetelés megoldási lehetőségeit rt nedvesség és só szennyezettség mértéke határozza meg, (jelen esetben só szennyezettség nem volt látható) valamint a falak anyaga, elhelyezkedése, vastagsága, meglévő szigetelések vonalvezetése, az anyagminősége, a falak felületképzése és burkolása, a terület talajvíz viszonyai, illetve a szárazsági követelmények is.

Lejtős területeken nagy általánosságban rétegvizekre lehet számítani, amit a csapadékból a talajba jutó, s egy vízzáró réteg felületén a lejtés irányba folyó víz táplálhat, illetve a sérült nyomó és lefolyó vezetékekből a talajba kerülő vízmennyiség is. A rétegvíz az épület falával találkozik, feldúsul, és nyomást gyakorol rá.

Rétegvíz ellen úgy védekezhetünk, mint a talajvíz ellen, vagy víznyomás elleni szigetelést készítünk statikus által a várható víznyomásra méretezett leterhelő vasbeton ellenszerkezettel, vagy talajnedvesség elleni szigetelést készítünk, szivárgó rendszerrel kiegészítve. Az ilyen esetekben a talajvíz nyomását a szivárgó rendszer veszi fel.

Az elmúlt 3-4 évtized alatt számos utólagos szigetelési, így utólagos falszigetelési technológia is napvilágot látott, valamint rengeteg szigetelő anyagot is felhasználtak.. A szigetelő cégek kezdték komolyan venni az utólagos szigetelési kiegészítőket, járulékos munkákat is együttvéve.

Az első és legfontosabb lépés, hogy a csapadékot eltávolítsuk, illetve megfelelően elvezessük az épülettől. Ehhez az esővíz elvezetését felül kell vizsgálni, (lefolyók, folyókák hova vezetik a csapadékot stb.) az esetleges hibákat kijavítani.

Falszigetelés során bármely technológiát is alkalmazzuk, a vízszintes falszigetelést normális esetben, a padlószigetelés síkjához igazítva készítsük vagy készítessük el.

Főoldal az utólagos falszigetelés kivitelezése aloldalról

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.