Az UTÓLAGOS FALSZIGETELÉS FIZIKAI MŰKÖDÉSE

Az UTÓLAGOS FALSZIGETELÉS FIZIKAI MŰKÖDÉSE

A villamos töltésmegosztás fizikai elvén nyugszik ez a fajta eljárás. A fémek rendezetlen állapotban szabad töltéseket tartalmaznak, ezek nagy mozgás képességgel rendelkeznek. A nedves falak villamos erőterébe, a fémrúd töltéshozói melyek az erővonalak irányába helyezettek, a szerkezetben helyhez kötött és koncentrálódott töltések kölcsönhatására elkülönülnek az erőtér pozitív pólusához.

A negatív elektromos negatív pólusaihoz a pozitív elektromos gyűlnek. Így a fémrúd elektromos bipólussá változik. A dipól mindegyik végén töltés dúsulás keletkezik, mely költönhatásba lép a falszerkezet mindenkor ellentétes töltésű töltéshordozóival, így a fémrúd 1-1 töltése egyensúlyba hozza a falszerkezet 1-1 ellentétes töltését.

A középső harmadban  töltésmentes zóna alakul ki!

Ha a nedves falba kellő számú fém rudat teszünk, akkor a szerkezet diffúz töltéshordozó dúsulásait a dipólok töltéshordozói egyensúlyba helyezik.

A töltések kompenzálásával a függőleges vízáramlást létrehozó erőket kikapcsolják.

Az eredménye abban mutatkozik meg, hogy külső tényezőktől függően tovább folyik a párolgás, lelassul a függőleges vízáramlás, a falazat időegység alatt több vizet párologtat, mint amennyit felszívni képes a talajból, így természetes módon fog kiszáradni a falazat.

A falazatban lévő sók a nedvesség természetes úton történő párolgása során a fal felületén kicsapódnak és azt a légpórusos vakolatrendszer károsodás nélkül tárolja.

Főoldal az UTÓLAGOS FALSZIGETELÉS FIZIKAI MŰKÖDÉSE aloldalról

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük